Sunday, Mar 7, 2021
HomeFesyenImpak Biru Serlah Gaya Moden

Impak Biru Serlah Gaya Moden

“Style is something each of us already has, all we need to do is find it.” —Diane von Furstenberg

Foto:Glamour.com
Foto: Sourceable.net

Bosan menyarung busana warna natural? Jika ya, apa kata cuba pilihan busana daripada biru. Gaya anda pasti kelihatan lebih eye catching. Bukan itu sahaja, biru juga dipercayai memberi kesan langsing pada tubuh, selain membantu menyerap sinar UV yang membahayakan untuk kulit anda. Tidak percaya?

Advertisements

 

Foto: Laurenmessiah.com

“I feel so blue”. Sepotong kalimat ini pasti pernah singgah di telinga anda. Satu kalimat yang membawa makna tersirat bahawa seseorang sedang sedih atau terluka. Hurmmm, tetapi benarkan warna ini selalu identik dengan sesuatu yang muram dan sedih?

Tampil moden dengan kuasa biru

Biru memang termasuk dalam kategori warna dingin. Kategori warna ini kononnya dapat menimbulkan kesan tertentu pada bentuk tubuh. Termasuk memberi kesan tubuh lebih langsing.

Ya, bentuk tubuh yang gemuk dan berat akan kelihatan lebih kurus jika mengenakan pakaian warna biru. Tambahan lain supaya penampilan lebih menyerlah, aplikasikan dengan padanan rona lain seperti, putih, hitam atau coklat. Hasilnya, gaya anda tidak mendatar kerana terdiri daripada beberapa tone warna.

Foto: Penelopesoasis.com
Foto: Fshionsquad.com

Jadi, kesan sedih juga akan bertukar dengan penampilan lebih menyerlah denggan mood jauh lebih baik daripada sebelumnya. Biru juga melambangkan kebijaksanaan dan filosofi tinggi dan dalam. Rasai kesannya, cuba sendiri ok!

“Anyone can get dressed up and glamorous, but it is how people dress in their days off that are the most intriguing.” —Alexander Wang

Foto: Nytimes.com

comments

POST TAGS:
FOLLOW US ON:
Kisah 'Tegar' & "Say
Kisah ‘Tegar’ &

mediawriter1@gmail.com

Rate This Article:
NO COMMENTS

LEAVE A COMMENT

Optimized with PageSpeed Ninja